I sæson

Danske råvarer i sæson i marts

Mad i sæson i marts
Marts måned er (næsten) lige begyndt og i år er det min favorit måned, alene af den simple grund, at jeg har termin d. 27 marts. Nu må vi jo se, om hun alligevel hellere vil være en april baby. I så fald er april min favorit måned 😉

Nå, men i dag skal det handle om, hvilke danske råvarer der er i sæson netop nu. Jeg har længe gerne ville have mere fokus på at spise mere sæsonpræget, da det både er billigere, råvarerene er sprøde og friske og man får gode plus på klimakontoen 🙂 Men man kan jo ikke så godt spise sæsonpræget, når man er en vaske ægte københavner, der ikke aner, hvad der sker oppe og under jorden på, hvilke tidspunkter af året.

Så her er mit helt nye tiltag på bloggen. Min månedlige update på, hvad der er i sæson i Danmark og en række links til, hvordan du kan bruge råvarerene. Jeg har taget listen fra Forbrugerrådet Tænk, men der findes en masse forskellige lister på nettet, der alle varierer en smule, så skriv endelig i kommentarfeltet, hvis jeg mangler nogle vigtige råvarer 🙂

1. Grønkål
Grønkålschips med chia. Find opskriften her >>>

2. Purløg
Fedtfattig æggesalat. Find opskriften her >>>

3. Rødbeder
Rødbedehummus. Find opskriften her >>>

4. Champignon
Frittata med asparges og champignon. Find opskriften her >>>

5. Gulerødder
Sund regnbueomelet. Find opskriften her >>>

6. Løg
Ovnbagt kylling med tomater og løg. Find opskriften her >>>

7. Jordskokker
Sund jordskokkesuppe med primadonna ost. Find opskriften her >>>

8. Rosenkål
Sprøde rosenkål. Find opskriften her >>>

Andre råvarer der er i sæson i marts:

Feldsalat

Hvidkål

Kartofler

Pastinak

Persillerod

Porrer

Rødkål

Selleri

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.