Aftensmad/ Vegetar

Sund risotto med butternut squash

Reklame – rå-risene er modtaget i gave

Risotto. Den ultimative fancy comfort food, der smager himmelsk. Især med et glas koldt hvidvin og gode samtaler on the side. Ris og ost… Whats not to like? Her har jeg lavet en version, hvor jeg har forsøgt at skrue en smule på sundhedsknapperne, uden at gøre den tør og kedelig.

De hvide risottoris er byttet ud med upolerede rå-ris og der er mindre ost i end normalt. Derudover har jeg også sneget både butternut squash og grønkål ned i retten, men man kan jo lege med alle mulige forskellige typer grønsager.

Ps. Hvis du har en rest risotto til overs, så prøv at blande den med æg og lidt mel og lav små ’frikadeller’ ud af den, som du steger i noget olivenolie. Det smager syyyyygt godt! 🙂

Sund risotto med butternut squash

Print opskrift
Antal: 4 Cooking Time: 40 min

ingredienser

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • ½ butternut squash
  • 4 dl. rå-ris
  • 8 dl. vand
  • 1 grønsagsboullion
  • 100 g. parmesan
  • 2 håndfulde hakket frisk grønkål
  • Frisk timian
  • Salt og peber
  • Olivenolie til at stege i

Sådan gør du:

1

Hak løg og hvidløg fint. Svits i olivenolie i en stor gryde.

2

Skær butternut squash i små tern (med skræl) og hæld ternene over i gryden. Rør rundt og steg i ca. 5 min.

3

Tilsæt rå-ris, vand og boullion og lad det simre i ca. 30 min.

4

Tilsæt revet parmesan, 2 håndfulde hakket grønkål og frisk timian efter smag.

5

Smag til med salt og peber.

6

Lad risottoen simre ca. 5-10 min til eller til du synes den er færdig.

Måske kan du også lide disse indlæg

1 kommentar

  • Reply
    Maria Charlotte
    21. december 2017 at 12:23

    Det ser virkelig lækkert ud!

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.