Frokost/ Morgenmad

Sunde æggereder med sød kartoffel

aeggereder1 aeggereder2 aeggereder3

Hej dejlige jer,
Weekenden har desværre ikke budt på så meget køkkentid for mit vedkommende, men til gengæld har den være pakket med vidunderlige mennesker og hyggelige arrangementer (jeg er iøvrigt ok flittig til at ‘forevige’ det i min stories på Instagram – @beetrootbakery). Lørdag var jeg både til surprise morgenmad for min veninde, og senere var jeg til surprise babyshower for T’s brors kone. Min første babyshower nogensinde. Jeg ved ikke med jer, men for mig er det noget nyt, som jeg hører mere og mere om. Måske er det bare fordi min omgangskreds først nu begynder at få børn, men jeg troede ellers ikke, at det var særligt dansk? Hyggeligt var det i hvert fald 🙂 I dag gik jeg en lang tur i det gode vejr med min mor og så droppede hun mig ellers af i Valby, hvor jeg var til et banko event med min bror og far. Hold nu op, det var specielt og sjovt. Jeg vandt nul og niks, men jeg fik en polyfilla med hjem i trøstepræmie! Jeg skal så meget spille max meget banko, når jeg bliver ældre!

Nå, men nu til det I sikkert er mest interesseret  i 😉  Opskriften. Da vi snart er nået til den tid på året, hvor helligdagene regner ned over os, der står karrysild på bordet og snapsen bliver hevet frem, har jeg lavet disse små sunde æggereder med sød kartoffel krydret med chili og frisk basilikum. De er lynhurtige at lave og så smager de super godt. Både friske, men også når de er kølet af. Perfekte til brunchbordet, til madpakken og til påskefrokostbordet. Er de ikke bare søde? 🙂

Det skal du bruge (6 stk.): 
5 dl. revet sød kartoffel
1 fed hvidløg
1 tsk. chilipulver (eller friskhakket chili)
1 håndfuld frisk basilikum
6 æg (små)
Salt & peber
Lidt olivenolie til at stege i

Så nemt er det: 
1. Hav hvidløget fint og svits det i noget olivenolie på en pande. Tilsæt sød kartoffel of steg på panden i ca 10 min.
2. Smag til med chili, hakket basilikum og  salt og peber.
3. Lad retten køle af og fordel derefter de revne søde kartofler i muffinforme. Pres dem god ned, så de bliver kompakte – både i bunden og i kanterne.
4. Slå derefter et æg ned i hver og drys med salt og peber.
5. Bag i ovnen i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.