Aftensmad/ Frokost/ Salater/ Vegetar

Sund bønnesalat

boennesalat1boennesalat2

Hej skønne jer,
Her i bageriet har der ikke været søndagslukket, høhø 😉 Hele formiddagen stod den på opskriftudvikling med podcast kørende i baggrunden, madvarer over det hele og gang ovn og alle kogeplader. Lige som jeg ELSKER det 🙂 Og jeg var produktiv, ja jeg var! Det blev blandt andet til denne super sunde og proteinrige bønnesalat med quinoa og en frisk persilledressing. Er det bare mig, eller er der ikke lidt sommerstemning over den? Jeg tror det må være radiserne. I hvert fald så er jeg stor tilhænger af alt, hvad der lugter, smager og ligner sommer 🙂 T kom hjem ligesom jeg var færdig med min køkkenfest, og det passede jo glimrende for os begge, at han kunne hjælpe med at gøre et indhug i al maden 😉

Jeg tror salaten vil gøre sig glimrende til eksempelvis falafterkyllingedeller eller blomkålsdeller.

Det skal du bruge (til en stor skål): 
3 dl. butterbeans (der har stået i blød natten. Alternativt kan du også bare bruge 1 dåse)
125 g. radiser (det der ca. svarer til en lille pose i supermarkedet)
1/2 agurk
1 dl. quinoa
1 avocado
1 håndfuld blandet salat

Til dressingen:
1 håndfuld frisk, finthakket persille
Saften fra 1/2 citron
3 spsk. olivenolie
1 tsk. honning
Salt & peber

 

Så nemt er det: 
1. Kog butterbeans efter anvisninger på pakken og lad dem derefter køle af. Det samme gælder for quinoaen.
2. Skær radiser, avocado og agurk i skiver. Husk at fjerne det inderste i agurken, så salaten ikke bliver vandet.
3. Bland dressingen i en skål og smag til med salt og peber.
4. Når bønnerne og quinoaen er nedkølet, blandes det hele sammen i en stor skål.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.