Aftensmad/ Kyllingeretter

Opskrift: Kyllinge-quinoa deller

Så blev det søndag aften og jeg ligger i min seng, og kan ikke lade være med at tænke, at weekenden igen, igen er gået alt for hurtigt! Sådan er det når man har det sjovt 🙂 I fredags fik jeg super lækker tapas med mine gals og vores ‘+ ones’. Det var første gang min bf var med mig under armen, og det var simpelthen den hyggeligste aften. I går var vi handy og hang plakater og hylder op (og når jeg siger vi, så bidrog jeg vidst mest med mad og søde ord). I dag har jeg blog-hygget og har fået udviklet en god håndfuld opskrifter her til bageriet og til nogle forskellige projekter, som jeg er igang med. Men mere om dem senere 😉 (Ah hader selv når andre bloggere skriver sådan, men nu kan jeg endelig selv gøre det! Hehehe…)

Nå, men nok om mig og mit liv. Tsk – overhovedet ikke vigtigt. Lad os i stedet tale om frikadeller! Frikadeller er jo, som alle ved, en vaskeægte hverdagsklassiker i de fleste køkkener, og det er også med god grund. Mmmh en lun, sprød delle, der er helt blød inden i. Haps, haps, haps… Men variation er vigtigt i kosten, og selvom jeg personligt godt kunne leve af 99% frikadeller, så er det nok ikke en særlig god idé 😉 Så jeg leger ofte med forskellige former for hakket kød og forskelligt fyld. Her har jeg lavet kyllingedeller med kogt quinoa, som har et lavt fedtindholdet og tårnhøjt proteinindhold. De er ret milde i smagen, så man kan med fordel putte sine yndlingskrydderier i. Yummy siger jeg bare 😀

Tjek også mine ‘oksedeller med rødbede‘, ‘kyllingedeller med stucky marinade‘ og ‘krydrede oksedeller med kikærter‘.

 photo 10_zpsnz4hvonk.jpg photo a186d59d-0872-41ab-9fed-87b12496d50b_zpscsdxjmfe.jpg photo 06170b76-1c16-4cd8-ade6-c6ea88dd6573_zpsgxiaoksc.jpg

Det skal du bruge: 
1 dl. rød quinoa
450 g. hakket kyllingekød
2 fed hvidløg
2 spsk. revet parmesan
2 æg
3 spsk. quinoamel (eller anden type mel, der binder)
Salt & peber
Olivenolie til at stege i

Så nemt er det: 
1. Kog quinoaen efter anvisninger på pakken og lad den køle af.
2. Hak hvidløg og bland derefter de resterende ingredienser.
3. tilføj den afkølede quinoa og rør godt rundt.
4. Steg dellerne på en pande i olivenolie. Hvis de er svære at forme, er et godt tip at gøre hænderne våde først.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.