Aftensmad/ Kyllingeretter

Ovnbagt kylling med jordskokker

14467022_10210783329488018_863325130_o 14469364_10210783329528019_547618138_nHello there,
Jeg er lige kommet hjem efter 10 fantastiske dage i New York (måske har du fulgt med på min Instagram?), hvor jeg blandt andet spiste en masse vidunderlig mad. Det er altså sjovt med den by (mad-wise), hvordan den er splittet mellem at være ultra sund og ultra usund. De er eksempelvis rigtig gode til at lave lækre chia-bowl, acai-bowls, overnight oats og diverse superfoods, men man kan også få alt friturestegt, hvis det er det man ønsker. Så jeg levede til tider lidt splittet 😉 Jeg har taget en masse billeder af de steder, jeg spiste, så jeg skulle meget gerne have en NYC FOOD GUIDE klar til jer i næste uge 🙂

Idag vil jeg dele denne nemme og lækre efterårsret med jer, der ikke kræver mere end 10 min. forberedelsestid, og så en masse ventetid, hvor man kan putte under dynen eller få ordnet praktiske ting. Når vinden blæser os hjem fra arbejde og vi tænder de første stearinlys og hopper i tyk, varm strik, så skriger kroppen på varmere og mere smagfuld mad, der giver næring til kroppen. Ovnstegt kylling er en saftig klassiker og en oplagt løsning til et måltid, der er sundt, let, men samtidig også har masser af gods i sig. Til denne ret har jeg brugt en kylling fra Danpo med efterårskrydderi (som jeg har modtaget i gave), der kommer i en ovnpose, som man bare smider i en forvarmet ovn. Jeg var meget positivt overrasket over, hvor saftigt kødet blev, samtidigt med skindet også blev sprødt. Den efterlader også en masse fond, som man kan vælge at lave en sovs ud af, hvis man har lyst til det 🙂


Det skal du bruge: 

1 ovnklar Danpo kylling i stegepose med efterårskrydderi
1 kg. jordskokker
3 fed hvidløg
ca. 1 tsk. havsalt
ca. 3 spsk. olivenolie
En håndfuld frisk persille

Så nemt er det:
1. Put kyllingen i en 200° forvarmet ovn (ja, i pose og det hele). Og steg den i alt i ca 75 min. Når der er 20 min tilbage tager du en skaks eller kniv og klipper små huller i posen. På den måde får man en saftig kylling med sprødt skind.
2. Imens kyllingen hygger skal jordskokkerne ordnes. De skal vaskes og skrubbes rigtig godt, så der ikke sidder noget skidt på dem.
3. Når de er helt jordfri skæres de evt. i mindre stykker og blandes med havsalt og olivenolie.
4. Bag dem i ved 200 grader i ca. 30 min eller til de er bløde indvendigt.
5. Drys med frisk persille

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.