Aftensmad/ Vegetar

Veganske Edgy veggie ‘meatballs’

 photo 13405674_10209772140928936_1391092094_o_zps9pub26vx.jpg photo 13396594_10209772140848934_1173599631_o_zpsb69igs2t.jpg

Hej med jer,
Jeg er stået tidligt op, så jeg kan på mest muligt ud af min højhellige lørdag. Planen er at tage til træning lige om lidt, så til keramikmarked på på Vesterbro (tjek eventet ud her – jeg tror det bliver MEGA fedt) og så til fødselsdagshygge hos en veninde. Det bliver en rigtig god dag, kan I nok høre 😀 Og hvis jeg lyder overskudsagtig med min tidlige morgentræning, så skal det altså lige nævnes, at jeg ikke har fået min popo ud af døren og svunget det røde fitter kort èn eneste gang denne. Det endda til trods for to hele fridage, hvor jeg har haft rigeligt af tid! Så nu synes jeg ikke rigtig, at jeg kunne retfærdiggøre over for mig selv at smide flere hundrede kroner efter et medlemsskab, hvis jeg ikke får det brugt. Plus, jeg har faktisk lyst til at få rørt mig og få brugt musklerne. De bliver desværre lidt forsømt i kontorstolen, hvor det mest er min højre arm, jeg bruger til at styre musen og til at spise snacks 😉

Nå, men apropos træning, så har jeg lavet de her mega lækre og proteinrige edgy veggie deller (træning og protein, det hænger da lidt sammen ik’ 😉 ). Jeg har ofte kigget de fine dåser med edgy veggie granulatet, når jeg har købt ind, men aldrig turde købe det, så da det dumpede ind af døren i en PR gave, blev jeg rigtig glad. Det er et 100% vegetabilsk og er fremstillet af hvede. Det indeholder hele 60 procent protein pr. 100 gram. og er derfor et fremragende alternativ til kød.

Jeg har jo lige prøvet en chili sin carne med et lignende vegetarisk alternativ, så denne gang lavede jeg deller med røde linser. De blev virkelig mums! Jeg valgte at holde smagen ret mild i det, men du kan jo selv freestyle med eksempelvis karry, spiskommen eller persille. Her er de serveret med pasta af edamame bønner og en spicy tomatsovs med grønne bønner og gulerod 🙂

Det skal du bruge (til ca. 18 stk.):
1 dl. røde linser
1 løg
1 bøtte edgy veggie granulat (svarer til 500 g. kød)
1 grønsagsboullion
1 dl. rismel (eller en anden type mel, der binder)
2 spsk. soya
Salt & peber
Olie til at stege i

Sådan gør du:
1. Først skal de røde linser over, da de tager længst. Kog dem efter anvisninger på pakken
2. Hak løget fint
3. Hæld 3 dl. kogende vand ud over edgy veggie granulatet og tilsæt en boullion og rør rundt. Lad det trække til væsken er væk
4. Tilsæt 1 dl. rismel, løg og soya og rør godt rundt. Tilføj de røde linser, når de er færdige og krydr med salt og peber
5. Form små deller med en spsk. og steg dem på en pande med olie

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.