Aftensmad/ Frokost

8 x sunde opskrifter med æg

 photo noget med aeligg_zpsmdilfsve.jpg
Jeg ÆÆÆLSKER æg. Blødkogte, spejlæg, omeletter og røræg – jeg spiser glædeligt æg morgen, middag og aften 🙂 Udover at smage fantastisk og have uendeligt mange anvendelsemuligheder, så er æg også en rigtig fin kilde til proteiner, mineraler og vitaminer. Jeg faldt lige over dette billede, hvor man har sammenholdt æg med en række andre proteinrige madvarer, som giver et ret godt indtryk af, hvor meget protein, der er i æg i forhold til eksempelvis bønner, linser og kylling.

Og ja, så fik jeg vidst også lige slået fast en gang for alle, at jeg ikke er blevet veganer 😉 Det er jeg blevet spurgt om en del på sidste, men det er jeg altså ikke… Jeg synes bare det er sjovt at blive inspireret af forskellige livsstile og måder at lave mad på 🙂

Nå, men her har I otte sunde og proteinrige herligheder 🙂

1. Disse små bagte squash reder med æg er oplagte til at have med i madpakke, eller til at spise efter træning. De er ligner mere arbejde, end de er, og det er jo noget vi godt kan lide her i bageriet 😉 De kræver sådan set bare, at man har en spiralizer, så man kan skære squashen i tynde strimler. Find opskriften HER.

2. Her har I inspiration til en farverig og sund ret, som er ideel, hvis man har nogle grøntsager liggende, der skal bruges inden de bliver for gamle. En tøm-dit-køleskab-ret 🙂  Forestil jer lige, hvor flot omeletten også kunne være med rødbede, radiser, spidskål… you name it! Find opskriften HER.

3. Rigtig nemt og rigtigt pænt! Frittata med champignoner, asparges og rødløg. Find opskriften HER.

4. Glutenfri blomkåls hottere 🙂 Og skulle lige hilse og sige, at flere af mine veninder har sagt god for opskriften 😉 Find den HER.

5. Denne opskrift på æggesalat har jeg gjort ekstra sund og kalorielet ved at skifte mayonaisen ud med skyr og hytteost. Jeg har faktisk aldrig været vild med æggesalat, men denne her synes jeg er virkelig lækker! Find opskriften HER.

6. Æggemuffins med sød kartoffel, bacon og revet gouda ost. Behøver jeg sige mere ? 😉 Find opskriften HER.

7. Bagt luksus morgenmad med æg med skinke, salatost og cherrytomater. Find opskriften HER.

8. I denne tærte er bundet lavet af hakket kyllingekød og fyldet består af æg, hytteost og broccoliasparges, så den går altså lige i mullerne 😉 Find opskriften HER.

Ps. Buræg gider vi ikke !!!

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.