Aftensmad/ Kyllingeretter

Opskrift: Salatskåle med teriyaky kylling

 photo 915632_759585984173227_1706736495_n_zpsl3xqrcym.jpg photo 1169196_231741907177424_551237734_n_zpscjdomiae.jpg photo 10655030_853171608143289_773599154_n_zpslbosy6xu.jpg

Mad ved, man bruger for meget tid på at tale om mad, tænke på mad og spise mad, når man også er begyndt at se madprogrammer, når man træner. Jep, jeg blev faktisk så opslugt af et Jamie Oliver show, at jeg tog 15 min. ekstra på cross-traineren, da jeg havde for travlt med at savle og se sultent på skærmen, til at opdage, at jeg egenligt var færdig med at svede og pruste. Jamie (ja, vi er nemlig på fornavn) lavede sådan nogle lækre salatskåle med fyld, som inspirerede mig til denne asiatisk inspirerede opskrift:

Små salatskåle-hapsere med kylling vendt i en (teyiaky, tekyriaky, taiaky – nej Katharina, det staves te-ri-ya-ky!) teriyaki marinade, med risnudler, agurkestrimler, frisk chili, radiser og hakkede peanuts.

Man kan enten servere dem som en lille snack, forret, eller som en del af et større tag-selv bord.

… Og hvis du ikke gider spise med fingrene, så kan du bare bikse det hele sammen, og så har du en yderst lækker salat 😉

Det skal du bruge (til ca. 16 ‘skåle’):

Marinade til kyllingen:
2 fed hvidløg
2 spsk. teriyaki (modtaget i gave)
2 tsk. agavesirup
1 spsk. soya
1 spsk. sesamolie

450 g. kylling fileter
2 stk. store hjertesalater, så du kan få ca. 16 skåle
7 radiser
1 frisk chili
1/2 agurk
5 forårsløg
125 g. risnudler
1 håndfuld peanuts

Sådan gør du:
1. Først skal marinaden til kyllingen laves: Hak hvidløgene fint og bland dem med teriyaki, sirup, soya og sesamolie.
2. Skær kyllingen i små tern og vend dem i marinaden i en skål. Lad det stå og hygge og ‘arbejde’ sammen i ca. 20 min.
3. Imens kan du gå igang med grøntsagerne. Skyl salaten og pil forsigtigt bladene af og læg med i et fad, så de står som små skåle.
4. Skær radiser, chili, agurk og forårsløg i tynde skiver. Du kan evt. også tilføje peberfrugter, gulerødder, edamamebønner eller hvad du nu har lyst til.
5. Når kyllingen har hygget sig i marinaden bager du ternene i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader (varmluft).
6. Kog risnudlerne og fyld hver skål med nudler, så kylling, grøntsager og drys med hakkede peanuts.
7. Giv dem dem evt. et ekstra skvat teriyaki til sidst.

Teriyaki marinaden er modtaget i gave af Kikkoman 

Måske kan du også lide disse indlæg

2 Kommentarer

  • Reply
    Maiken
    6. april 2016 at 20:08

    Det lyder satme lækkert! Ham Jamie er også en sød en. Og elsker hans programserie save with Jamie (jajaja, jeg stod op kl 4 en nat for at se dem alle da de blev sendt i tv’et).

    • Reply
      Beetroot Bakery
      8. april 2016 at 16:22

      Haha, så er man dedikeret fan! 🙂

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.