Mad ved, man bruger for meget tid på at tale om mad, tænke på mad og spise mad, når man også er begyndt at se madprogrammer, når man træner. Jep, jeg blev faktisk så opslugt af et Jamie Oliver show, at jeg tog 15 min. ekstra på cross-traineren, da jeg havde for travlt med at savle og se sultent på skærmen, til at opdage, at jeg egenligt var færdig med at svede og pruste. Jamie (ja, vi er nemlig på fornavn) lavede sådan nogle lækre salatskåle med fyld, som inspirerede mig til denne asiatisk inspirerede opskrift:
Små salatskåle-hapsere med kylling vendt i en (teyiaky, tekyriaky, taiaky – nej Katharina, det staves te-ri-ya-ky!) teriyaki marinade, med risnudler, agurkestrimler, frisk chili, radiser og hakkede peanuts.
Man kan enten servere dem som en lille snack, forret, eller som en del af et større tag-selv bord.
… Og hvis du ikke gider spise med fingrene, så kan du bare bikse det hele sammen, og så har du en yderst lækker salat 😉
Det skal du bruge (til ca. 16 ‘skåle’):
Marinade til kyllingen:
2 fed hvidløg
2 spsk. teriyaki (modtaget i gave)
2 tsk. agavesirup
1 spsk. soya
1 spsk. sesamolie
450 g. kylling fileter
2 stk. store hjertesalater, så du kan få ca. 16 skåle
7 radiser
1 frisk chili
1/2 agurk
5 forårsløg
125 g. risnudler
1 håndfuld peanuts
Sådan gør du:
1. Først skal marinaden til kyllingen laves: Hak hvidløgene fint og bland dem med teriyaki, sirup, soya og sesamolie.
2. Skær kyllingen i små tern og vend dem i marinaden i en skål. Lad det stå og hygge og ‘arbejde’ sammen i ca. 20 min.
3. Imens kan du gå igang med grøntsagerne. Skyl salaten og pil forsigtigt bladene af og læg med i et fad, så de står som små skåle.
4. Skær radiser, chili, agurk og forårsløg i tynde skiver. Du kan evt. også tilføje peberfrugter, gulerødder, edamamebønner eller hvad du nu har lyst til.
5. Når kyllingen har hygget sig i marinaden bager du ternene i ovnen i ca. 20 min. ved 200 grader (varmluft).
6. Kog risnudlerne og fyld hver skål med nudler, så kylling, grøntsager og drys med hakkede peanuts.
7. Giv dem dem evt. et ekstra skvat teriyaki til sidst.
Teriyaki marinaden er modtaget i gave af Kikkoman
2 Kommentarer
Maiken
6. april 2016 at 20:08Det lyder satme lækkert! Ham Jamie er også en sød en. Og elsker hans programserie save with Jamie (jajaja, jeg stod op kl 4 en nat for at se dem alle da de blev sendt i tv’et).
Beetroot Bakery
8. april 2016 at 16:22Haha, så er man dedikeret fan! 🙂