Ikke-kategoriseret

Køkkenfest med De 5 Gaarde

I sidste uge var jeg inviteret til det hyggeliste event, hvor jeg fik lov til at lege med en masse gode råvarer og dygtige madbloggere. Normalt skriver jeg ikke om blogevents herinde, da det nok kan være en kende kedeligt for jer kære læsere, men opskriften på denne her aften bestod af nogle helt specielle ingredienser; lækker vino, madglade mennekser, uddannede kokke, bunker af grøntsager og krydderurter, fri leg og et køkken til rådighed. Vi blev delt op i små hold, og jeg fik æren af at teame op med Camilla fra Food Fashion og Christina fra Eat My Heart Out Cph. Opgaven lød på, at vi skulle kreere en hovedret og en dessert, hvor en eller flere af De 5 Gaardes produkter skulle indgå, og så servere dem for hinanden. Sidst på aftenen skulle vi så finde en vinder. Eller det skulle de uddannede kokke – vi skulle sådan set bare spise og drikke vin og øl, hvilke er to aktiviteter, som jeg i den grad mestrer 😉 Mit hold vandt desværre ikke, men jeg må helt ydmygt sige, at jeg blev meget tilfreds med vores retter. Det gjorde vi altså godt 😛
 photo a013b23b-654e-418f-8eee-7fd19d9ab63d_zps4kc22eyl.jpgHer ses de produkter fra De 5 Gaarde, som vi havde til rådighed. De er lavet af danske råvarer og har sporbarhed efter princippet fra jord til bord. Smagen er i fokus, og det er man slet ikke i tvivl om, når man sætter tænderne i dem 🙂 photo 2e9655ce-ebaf-44c5-9a6c-5a1d007e4a64_zpsey4xvmcs.jpg photo c06cdb05-5df0-489d-98c7-1f0fa078b46d_zpsb70ub8bi.jpgDer var et smukt bord fyldt med farverige grønsager, krydderurter og frugter, som udgjorde et stort madmaleri (uh, nu bliver jeg helt dyb her), som vi måtte bruge, og kreativiteten boblede på mit hold. Vi blev dog ret hurtigt enige om, at vores hovedret skulle være en rødbedebygotto med masser af timian og ost med ristet romanescokål ovenpå stegt i olivenolien med persille, og desserten en lille flødebollebombe med chokoladeflødeskum med myntesmag i. Yum!!  photo 5356ae6d-68e1-464e-9a64-e988f6a3bbdf_zpsbahc4k6k.jpg
 photo 1c297bef-e6a9-4059-95d2-5c8834299bf1_zpsjr3j0ozf.jpgMig der laver det charmerende ‘Jeg læner mig lige tilbage og tager et billede og får dobbelthage-move’.  photo Recently Updated60_zpsyov1qvxm.jpgVores retter: Flødebollebomber med mynte og bygotto med ristet romanesco og godt med revet ost i. Jeg var især vild med vores bygotto, og jeg har selvfølgelig planlagt at lave en version til bloggen. Måske der dog ikke kommer to kæmpe oste i, men den skal nok få masser af smag alligevel 😉  photo Recently Updated62_zpss0xyzfvz.jpg photo Recently Updated63_zpsklzwc5mt.jpgHer ses nogen af de andre retter. Muuuums. Det var virkeligt sjovt at lave mad, hvor vi både var begrænset på den måde, at vi skulle bruge produkter fra De 5 Gaarde, men samtidigt havde så mange råvarer til rådighed og frie tøjler. Vi blev vidst alle ret overraskede over, hvor forskellige vores retter blev, når nu vores udgangspunkt var det samme 🙂

Foto: Skovdal.dk/Jonathan Weimar. Instagram: @skovdalfotografi, Facebook: Skovdal fotografi

Måske kan du også lide disse indlæg

1 kommentar

 • Reply
  Marie
  4. april 2016 at 19:48

  Det lyder som et SÅ hyggeligt event 🙂 Og billederne er så fine!
  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.