Da jeg holdt sabbatår efter gymnasiet (og nej, lad os ikke regne på det!), rejste jeg rundt med en veninde i Indien. Som det madøre jeg altid har været, prøvede jeg en masse forskellige snacks fra de mange små boder, og fik en masse gode madoplevelser! Én af de snacks jeg blev rigtig glad for, var ristede og tørrede ærter med krydderier. De var helt sprøde og smagte stærkt af Indien.
Nu har jeg prøvet at lave min egen version med barbecue smag, og de er lige så gode at snacke, som jeg husker. Især hvis du er sådan én som mig, der helst skal køre nogen ned i gabet non-stop. Så er det meget godt med nogle sunde snack alternativer 😉
Det skal du bruge:
1 pose ærter (650 g.)
2 spsk. olivenolie
2 spsk. barbecue krydderi
Sådan gør du:
1. Optø ærterne (evt. under noget varmt vandt) og dup dem helt tørre.
2. Vend dem i olie og krydderi og spred dem på en bageplade med bagepapir.
3. Bag dem ved 200 grader i ca. 40 min. (varmluft), men hold godt øje med dem og rør rundt udervejs. Fem minutter for længe, og så bliver de brændte.
5 Kommentarer
julie Holm
16. februar 2018 at 23:24Jeg har ledt efter en god opskrift eller hvor man kunne købe de lækre snacks! Jeg har selv været på rundrejse i Asien, og det er virkelig en god snack! Tak for den her opskrift! 😀
Katharina
17. februar 2018 at 19:13Er glad for du kan bruge den?
Gyte
17. marts 2016 at 14:52Det lyder IKKE specielt lækkert, men tusind tak for det fine, fine tip!!! Kys
Katharina
17. marts 2016 at 15:18Haha, jamen hver sin smag 😉
Marie
14. marts 2016 at 21:00Tusind tak for tip! Det må jeg prøve 🙂