Aftensmad/ Kødretter

Opskrift: Oksedeller med rødbede

 photo 12317546_803944913066000_2031956306_n_zpsxqvxo6pi.jpgEndnu en rødbedeopskrift til Rødebede Bageriet 🙂 Disse røde deller er inspireret af nogle man kan få i Smag, som jeg har købt en hel del af…. Ja, det er farligt at arbejde tæt på sådan en lækker madbiks! Især når man ikke altid er lige god til at få smurt madpakke (endnu et punkt til mine nytårsfortsætter, host). De er ret nemme og lave, og så har de den fineste farve, hvilket aldrig er dårligt, når det gælder mad. Man spiser jo også med øjnene 🙂

Server dem evt. med en lækker salat og nogle søde kartoffel fritter til.

Det skal du bruge (ca. 22 stk.): 
450 g. hakket oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 æg
1 mellemstor rødbede
3 spsk. havregryn
1 håndfuld frisk persille
Salt & peber

Sådan gør du: 
1. Hak løg og hvidløg og bland det i en skål med kødet, æg, havregryn og grofthakket persille.
2. Skræl rødbeden og riv den på et rivejern, Tilsæt den kødet og rør godt rundt.
3. Tilsæt salt og peber. Synes altid det er lidt svært at angive, hvor meget salt og peber, der skal i sådan nogle her opskrifter, men du kan evt. starte med at stege én enkelt dunse, og så derefter smage farsen til, inden du putter resten i ovnen.
4. Form farsen til små deller og stil dem på en bageplade med bagepapir. Det hjælper at gøre hænderne lidt våde, så klistrer de ikke så meget.
5. Bag dem ved 200 grader (varmluft) i ca. 25 min.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.