Ikke-kategoriseret

Med Danpo i køkkenet

I sidste uge havde Danpo inviteret mig til et helt exceptionelt lækkert event. Så lækkert, at jeg nærmest føler, jeg overdriver, når jeg fortæller om min aften, men det gør jeg altså ikke! Den var så hyggelig, lærerig, velsmagende og luksuriøs, at jeg lige blev nødt til at nive mig selv i armen.

Og hvorfor var det så lige, at der blev hældt lækker vino på mig, og jeg fik lov til at blive opvartet på en michelin restaurant? Jo, fordi vi danskere åbenbart ikke er særlig gode til at få brugt hakket kyllingekød, hvilket Danpo gerne vil lave om på. Personligt er jeg kæmpe fan, så jeg er ikke en af dem, der trækker statisikkerne ned, men jeg kan godt forstå, hvis man rækker ud efter hakket svin eller ko i stedet for kylling. Kyllingekød er nemlig en smule mere tricky, og mange har måske prøvet at lave en portion død kedelige deller, for så at opgive og gå tilbage til de traditionelle mormor-deller. Det man skal vide med hakket kylling er, at det kræver en hel del flere krydderier, og der tror jeg mange går galt. Derudover så kræver det også, at man ‘arbejder’ mere med det, og får det æltet godt igennem. Det var lige et par guldkorn til næste gang I går i krig med kyllingedellerne 😉

For at udfordre os havde Danpo arrangeret, at vi kom i køkkenet i Kokkeriet, hvor vi blev delt op i hold. Jeg skulle stå for forretten sammen med With Love & Sugar, så skulle der laves en mellemret, en hovedret og en dessert. Alt skulle indeholde kylling – ja også desserten! Bagefter fik vi lov til at smage på herlighederne og det var noget af en smagfest!

 photo _F5A7900_zpsz8gh0nsj.jpg photo _F5A8137_zpsdp3c2wbc.jpg photo _F5A8318_zpsqca29una.jpg photo _F5A8033_zpsiew93h0f.jpg photo _F5A8347_zpswyrenlqy.jpg photo _F5A8358_zpskbo4xbje.jpg photo _F5A8410_zpsyvxkpzc0.jpg photo _F5A8577_zps0mjxhcpb.jpg photo _F5A8603_zpsfabh7jy6.jpg photo _F5A9109_zps7hkufwn4.jpg photo _F5A8903_zpsn7gcw13u.jpg

Forretten som bestod af en fennikelsalat og spyd med rejer og kyllingekødboller penslet med en tyk klistret marinade af kyllingefond, citronsaft, citronskal, soya, sukker og hvidløg. MUMS! Tror jeg vil prøve at genskabe retten, så den kan komme på bloggen 🙂  photo _F5A9002_zpsise4i6cw.jpgMellemmåltidet var en tærte med rødbede og gedeost, hvor bunden var lavet af kyllingefars. Den bliver jeg også nødt til at genskabe til bloggen 🙂 

 photo _F5A9125_zps69peydbw.jpgHovedretten var farseret kyllingebryst med lever og hjerte serveret med blomkål i tre variationer og syltede rødløg.  photo _F5A9193_zpslrwsr6vo.jpg
(photo credit: Thomas Wilhelm)

Desserten (som smagte overraskende godt!) bestod af karamel pannacotta med citron og vaniljepocheret pære, sprødstegt kyllingeskind og frysetørrede solbær.

Jeg fik en masse hakket kyllingekød hjem, så I kan godt glæde jer til mere inspiration 😉

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.