Aftensmad/ Supper

Sund jordskokkesuppe med Prima Donna

 photo 12145331_981840411879762_1469273333_n_zpsestdffvd.jpg
 photo 12142684_923206694421435_815557584_n_zpsyymkctpk.jpg
 photo 12120463_1669210013295345_690716940_n_zpsdilssvl7.jpg
Når jeg en sjælden gang imellem spotter en Prima Donna ost på udsalg, så ryder den med hjem. Hver gang! Det har resulteret i, at jeg lige nu har to Prima Donnaer liggende i køleskabet, og de skal jo spises inden de bliver for gamle. Intet problem 😉 Her har jeg drysset et godt lag over en sund jordskokkesuppe med krydrede kikærter. Det er en ægte efterårsvinder – og  den nøddeagtige smag fra jordskokkerne smagte himmelsk med de sprøde kikærter og nøddeagtige og salte smag fra osten.

Opskriften er mit bud til kategorien ‘Ost – bling på din ret‘, som er en del af Ost & Kos opskriftkonkurrence. I kan stadig nå at deltage, hvis I har en madblog 😉 Om ikke andet, så er det en god undskyldning for at få spist en masse ost 😉

Det skal du bruge (til ca. 3 portioner): 
500 g. jordskokker
1 mellemstor bagekartoffel
1 løg
2 fed hvidløg
3 spsk. olivenolie
6 dl. vand
1 tsk. herbamare bouillion
1 dåse kikærter
1 spsk. Mexico mix (det er en krydderi blanding fra Søstrene Grene, men du kan sagtens bare krydre som du har lyst til. Brug eksempelvis paprika, hvidløg, kommen og cayennepeber)
Revet rød Prima Donna
Frisk persille
Salt & peber

Sådan gør du: 
1. Skræl jordskokker og kartoflen og skær begge dele ud i mindre stykker. Det samme gøres med løg og hvidløg.
2. Varm 2 spsk. olivenolie i en stor gryde og derefter tilsættes løg og hvidløg sammen med noget salt og peber. Når det har stået i 3 min. tid tilsættes kartofler og jordskokker.
3. Hæld 6 dl. vand ved og tilsæt 1 tsk. boullion. Når den er opløst puttes der låg på gryden og så skal den bare have lov til at simre-hygge en 20 min. tid eller til det hele er mørt.
4. Dræn kikærterne for vand og dup dem tørre. Vend dem i en spsk. olivenolie og de krydderier som du lyster. Jeg valgte mexico mix.
5. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. til de er dejligt sprøde. Rør rundt undervejs.
6. Blend suppen, så den får den øsnkede konsistens. Smag til med salt og peber.
7. Server suppen med masser af sprøde kikærter, frisk persille, og det aller vigtigste; godt med Prima Donna 😀

Måske kan du også lide disse indlæg

2 Kommentarer

  • Reply
    A+K/VenterPaaVinBlog
    25. oktober 2015 at 13:41

    Øj, det ser godt ud – PrimaDonna er fantastisk 😀

    – Anne
    http://www.venterpaavin.blogspot.com

    • Reply
      Katharina
      25. oktober 2015 at 16:16

      Tak 😀 Ja, det er altså god!

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.