Aftensmad/ Kyllingeretter

Opskrift: Kyllingenuggets med spelt flakes

 photo 11875509_1504262586557016_1368844508_n_zpsesyy3o0t.jpg photo 11925806_963424903699688_526208762_n_zpscsgthndb.jpg photo 11925627_1615468472037880_1752352626_n_zpsdp8cwyem.jpg photo 11887108_490980137747513_2123751815_n_zpsxdzntspx.jpg

Da jeg fik denne pakke spelt flakes foræret i gave af Urtekram, vidste jeg præcis, hvad den skulle bruges til. Ovnbagte kyllinge nuggets på den sunde måde. De smager vildt godt og smager meget mere syndige end de egenligt er. Jeg har krydret mine med zaatar, som er en krydderiblanding, der ofte bliver brugt i mellemøsten. Man kan dog sagtens krydre med alt muligt andet, og jeg forestiller mig, at både oregano og rosmarin kunne være lækkert. Det røde I ser til venstre er mit forsøg på en hjemmelavet ketchup efter en hjemmelavet opskrift. Som der rigtigt nok var en der sagde til mig; “No offense Katharina, men det ligner altså flåede tomater”. Og ja, jeg må nok erkende, at jeg bruge en god time på at lave flåede tomater😂! Så hvis I ligger inde med en god opskrift på ketchup, så må I meget gerne linke til den i kommentarfeltet 🙂

Det skal du bruge (ca. 10 stk.): 
3 dl. spelt flakes
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. havsalt
1 spsk. zaatar
1 æg
1 pakke kyllingefileter (280 g.)

Sådan gør du:
1. Skær kyllingefileterne i tykke strimler.
2. Hæld spelt flakes og krydderier ned i en frysepose og bank på den med en pande eller kagerulle, så flagerne får en finere konsistens. Hæld det ud i en skål.
3. Pisk ægget i en anden skål.
4. Dyp først kyllingen i ægget og vend den derefter i spelt flake blandingen.
5. Stil kyllingestykkerne på en bageplade med bagepapir. Bages i ovnen i ca. 25 min (varmluft) ved 180 grader.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.