Ikke-kategoriseret

Min bedste opskrift: Beetrootbakery.dk

10543556_1571638073073982_1497433804_n_zpsut1mh2ci.jpg

Som I måske kan huske, har jeg før tvunget diverse bloggere (ved at spørge pænt selvfølgelig) til at udvælge deres favorit opskrifter, og dele dem her på bloggen med os. Idag har jeg givet mig selv den samme svære opgave, og svaret på nogle spørgsmål omkring mine mad- og motionsvaner.

Hvis der er andre spørgsmål, I gerne vil have besvaret, så skyder I bare løs i kommentarfeltet 😀

 photo 10543556_1571638073073982_1497433804_n_zpsut1mh2ci.jpg

Hvor længe har du haft en blog? Og hvad fik dig til at starte med at blogge?
Jeg har haft denne her blog siden april 2014 og vi er meget lykkelige sammen 🙂 Hvad fik mig til at starte? Det var fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg har tidligere været modeblogger og blogget i mange, mange år, men jeg valgte at stoppe med at blogge, fordi jeg ikke helt kunne se mig selv som modeblogger mere. Det der med at skrive om nye køb og få taget outfitbilleder var bare ikke længere mig. Da jeg så havde holdt pause i noget tid, kunne jeg godt mærke, at der manglede noget i min hverdag. Min hobby. Så fik jeg den idé at kombinere min interesse for ernæring, mad og økologi med min interesse for at skrive, tage billeder og blogge. Og vupti, så åbnede Rødbedebageriet 🙂

Lever du efter nogle specielle madprincipper?
Nej, det gør jeg ikke. Jeg lytter meget til min krop, og jeg synes faktisk den er ret god til at fortælle mig, hvad den har lyst til. Nogen gange er det kage og andre gange er det broccoli. For det meste lever jeg dog ret sundt, både fordi jeg får det bedre fysisk og psykisk, men også fordi jeg synes sund mad smager godt! Men jeg kan sagtens spise pommes og pizza, hvis jeg har lyst til det!

Går det nogensinde galt, når du eksperimenterer i køkkenet?
Ja da! Jeg elsker jo at eksperimentere i et køkken, og nogen gange, så går det ikke helt efter planen 😉 Jeg har lavet cupcakes, der smagte af benzin (!), boller man kunne spille golf med og vafler, der på ingen måde gad som jeg ville. Der er også mange opskrifter, som jeg udvikler, der sådan set er fine nok, men bare ikke gode nok til bloggen. Jeg går nemlig meget op i, at jeg kan stå hundred procent inde for mine opskrifter og de passer ind i konceptet omkring nem og sund hverdagsmad 🙂

Dyrker du nogen former for motion? Og hvordan ser sådan en træningsuge i så fald ca. ud for dig?
Ja, det gør jeg. Jeg fik jo et mindre flip for et par uger siden, hvor jeg meldte mig til et 10 kilometers løb i juni og et halvmaraton i september, så nu løber jeg ca. 1-2 gange om ugen. Jeg cykler også ofte til arbejde, som ligger ca. 10 kilometer fra, hvor jeg bor, så det bliver jo ca. 20 kilomeres cykling om dagen. Derudover går jeg også masser af gode lange gåture med min mor og Eddy. Jeg ELSKER at gå!

Er der noget mad du ikke kan lide?
Ja, jeg er lidt pinlig over at indrømme det, men kan ikke så godt lide fisk. Laks er det værste. Så er jeg også ret sart, når det kommer til sådan noget som hjerte og lever. Yikes.

Hvad plejer du at spise til morgenmad?
I hverdagene kører jeg en rimelig standard morgenmad: Altid to blødkogte æg og et stykke ristet rugbrød. Og en kop kaffe selvfølgelig. I weekenderne kan jeg godt finde på at lave nogle lækre bananpandekager, et portion A38 med nødder og frugt eller æg og bacon.

Hvad er din største guilty pleasure?
Mmmh… Det må være daim chokolade eller chokolade mousse. Helst den helt billige fra Netto!

Tænker du generelt meget over, hvad du spiser?
Mjaa både og. Det er ikke noget, jeg bruger vildt meget energi på. Jeg tror bare generelt, at jeg har et ret sundt forhold til mad og nogle gode madvaner, som kommer ret naturligt til mig. Men jeg bruger da en del tid på at tænke ‘i opskrifter’ 😉

Hvornår føler du dig allermest sund?
Når jeg har fået mine ni timers søvn, løbet en tur ved vandet, taget et varmt bad og smurt mig ind i en lækker bodylotion. Der føler jeg mig ret sund og lækkerdækker 😉

Jeg er helt vild med din blog, hvor kan man ellers følge dig? 
Jamen tak 😉 Du kan følge mig på Facebook HER og på Instagram, hvis du søger efter @beetrootbakery.

Hvilken opskrift fra din blog er du særligt glad for? Og hvorfor?
Åh, sikke er svært spørgsmål! Det er jo næsten umuligt at vælge mellem alle mine små hjertebørn… Okay, men hvis jeg absolut SKAL vælge, så bliver det denne her grøntsagspizza uden mel, hvor bunden er lavet af gulerødder og persillerødder. Også kaldet en rootza. Jeg har lavet den et par gange nu, og den er altså virkelig god! Bunden er fast nok til, at man kan spise den med hænderne og så er den sprød i kanterne. photo 10843763_742020095878161_1848453484_n_zps6259b53f.jpg photo 1742445_1509439702642081_1952219035_n_zps990e1973.jpg

Det skal du bruge (til én pizza): 
3 gulerødder
2 persillerødder
4 æg
2 spsk. profiber
1 tsk. salt
1/2 dl. chiafrø
ca. 1 tsk. olivenolie

Fyld:
Tomatpure, sorte kalamata oliven, parma skinke og tex mex ost.

Sådan gør du:
1. Riv gulerødder og persillerødder.
2. Bland derefter alle ingredienserne i en skål og rør godt rundt.
3. Fordel dejen på en bageplade, som du har smurt med et tyndt lad olivenolie. Brug fingrene til at presse dejen godt ud. Den skal være ca. 1 cm høj.
4. Bag først bunden i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min.
5. Tag derefter bunden ud og put fyld på. Bag derefter pizzaen i yderligere 10 min.

 photo ScreenShot2014-12-11at125951_zps546813ab.png

Måske kan du også lide disse indlæg

2 Kommentarer

 • Reply
  lykke
  22. februar 2015 at 20:54

  lyder som en virkelig lækker opskrift. Tror du man behøver chiafrøene?

  • Reply
   Katharina
   22. februar 2015 at 21:30

   Hmm nej ikke umiddelbart… Men du kunne jo evt. erstatte dem med sesafrø eller hørfrø. For at give lidt crunch 🙂

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.