Sunde kager/ Sundt og sødt

Svampet og sund rødbedekage

 photo 10706650_1505697839679623_80222451_n_zps05299386.jpg

Den kære rødbede har shinet alt for lidt her på Rødbedebageriet, så jeg tænkte, well, nu køber jeg en pose og finder på noget sjovt 😛 Resultatet blev en overraskende lækker og svampet chokolade-ish kage, hvor man slet ikke kan smage rødbederne, selvom  der 1/2 kg. (!) i. Så sund en kage, tror jeg aldrig, jeg har bagt før ! Sååå, hvis I har et rødbeder liggende (hvorfor sælges de altid i så store mængder!?), så er det her en rigtig god måde at få dem brugt på.

Rigtig god søndag til jer 😀

Det skal du bruge:
500 g. rødbeder (det svarer til ca. én stor og én lille)
2 æg
3 dl. kakaopulver
2 spsk. kokosolie
1 dl. friske dadler (eller ca. 13 friske)

Sådan gør du: 
Skræl rødbederne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i ca. 40 min. til de er helt møre. Lad dem køle lidt af. Fjern stenene fra de friske dadler og blend derefter alle ingredienserne i en stor skål. Dejen skal blendes rigtig godt, så man ikke ender med at få små stykker rødbede i kagen (ahem). Hæld dejen i en silikoneform og bag i ovnen i ca. 25 min. ved 200 grader.

Bon appétit 🙂


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

11 Kommentarer

  • Reply
    Line
    22. januar 2017 at 9:57

    Fantastisk opskrift. Den blev virkelig god. Jeg tilføjede også en banan. Vil lave den igen i dag 🙂

    • Reply
      Beetroot Bakery
      22. januar 2017 at 12:01

      Tusind tak for din kommentar – det er jeg rigtig glad for at høre 🙂 Og god idé med bananen 🙂

  • Reply
    Søs Cwiek
    16. marts 2016 at 15:53

    Jeg har før bagt en ikke-sund chokoladekage med rødbeder, men her skulle rødbederne ikke koges, blot rives fint.. Mon ikke man kan gøre det samme her? 😀

    • Reply
      Katharina
      17. marts 2016 at 15:18

      Hej Søs, altså nu har jeg aldrig prøvet det, så kan ikke svare med sikkerhed. Umiddelbart tror jeg ikke man opnår samme svampede konsistens, som hvis man koger rødbederne først, men giv endelig en tilbagemelding, hvis du prøver 🙂

  • Reply
    Signe Sørensen
    23. januar 2016 at 20:47

    Tak for en dejlig opskift! Er helt vild med den (og din blog generelt)!
    Har med stor succes tilføjet en banan eller to i min version af denne smækre lækre rødbede-fætter.
    Mvh-

    • Reply
      Katharina
      24. januar 2016 at 9:32

      Tusind tak for de søde ord 🙂 Mums, ja det kunne jeg sagtens forestille mig er lækkert!

  • Reply
    Louise
    7. november 2015 at 20:19

    Hej 🙂 Hvilken type kakaopulver bruger du?

    • Reply
      Katharina
      8. november 2015 at 13:34

      jeg burger usødet kakaopulver 🙂 Den der brune pakke, som man kan finde i de fleste supermarkeder.

      • Reply
        Louise
        8. november 2015 at 14:58

        Okay, tak for svaret 🙂

  • Reply
    Pia
    15. august 2015 at 17:42

    Du kan købe økologiske rødbeder, de er sundere, og ikke så mange i posen

    • Reply
      Katharina
      17. august 2015 at 20:20

      Hej Pia, tak for tip! 🙂

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.