Sunde kager/ Sundt og sødt

Sukkerfri og glutenfri raw cake med avocado

glutenfri raw cake

Jeg elsker raw cakes. I hvert fald de fleste af dem, jeg har smagt. De mætter på sådan en dejlig måde, hvor man får stillet lækkersulten, men hvor man samtidigt ikke føler sig overmæt bagefter. Et lille stykke er ofte nok, da de kan være meget tunge i det.  Denne version er en sukkerfri og glutenfri raw cake med en nøddebund og en chokoladetop baseret på avocado. Tro mig, den smager altså rigtig godt (!), selvom du måske sidder og tænker ‘det er da ikke en kage’.

En nem opskrift på raw cake

Jeg synes ofte at opskrifter på sukkerfri og glutenfri raw cakes godt kan gå hen og blive ret lange og fuld af underlige ingredienser. Derfor har jeg holdt denne opskrift super simpel. Den er lynhurtig at lave og du kan få alle ingredienserne i et helt normalt supermarked.

Det er ikke den sødeste kage, men den kan sagtens gøres sødere ved at tilføje ekstra honning til toppingen. Jeg kan personligt godt lide, at man kan smage nøddebunden blandet med en chokoladesmag, der er lidt til den bitre side. Perfekt til en kop kaffe, hvis du spørger mig 🙂

Sukkerfri og glutenfri raw cakeSukkerfri og glutenfri raw cake bundSukkerfri og glutenfri raw cake

Flere opskrifter på sund(ere) kager

Leder du efter inspiration til flere kager i den sunde ende, så har jeg her samlet lidt fra arkiverne til dig 🙂

Svampet og sukkerfri rødbedekage 

Glutenfri og sukkerfri dadelkage med chokolade

Glutenfri og sukkerfri raw gulerodskage

Chokolademuffins med sorte bønner og peanut butter topping

Sukkerfri og glutenfri raw cake

 

Opskrift på sukkerfri og glutenfri raw cake med avocado

ingredienser

  • Ca. 300 g. friske dadler
  • 1 dl mandler
  • 1 dl kokosmel
  • 1/2 tsk salt
  • 2 store avocadoer
  • 125 g kakaopulver
  • 1 dl kokosmælk
  • 3 spsk honning
  • 2 tsk vaniljepulver

Sådan gør du:

1

Først skal bundes laves. Blend mandler, dadler, kokosmel og salt, så massen får en flydende, men også lidt chunky konsistens. Jeg bruger en foodprocessor.

2

Pres massen ned i en springform (21 cm), så konsistensen bliver helt tæt. Sæt bunden på køl i køleskabet, mens du laver fyldet.

3

Tag en stor skål og blend avocado, kakaopulver, kokosmælk, honning og vaniljepulver med en stavblender. Hæld derefter massen ovenpå bunden og stil den i køleskabet i et par timer, så den kan sætte sig lidt. Pynt med kokosmel eller friske bær.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.