Aftensmad/ Aftensmad tilbehør

Søde fritter

 photo 5_zps208e98e2.jpg

I får lige denne her opskrift, inden det bliver alt for akavet med flag på bloggen 😉 Som jeg jo allerede har fortalt, serverede jeg burgere for min familie på min fødselsdag og dertil havde jeg lavet de her fritter af søde kartofler. De hittede big time og der blev endda klaget over, at jeg ikke havde lavet flere (måske fordi jeg åd halvdelen ene og alene 😉 )!

Trods navnet, er søde kartofler faktisk slet ikke kartofler, men derimod rodfrugter. De er både geniale fordi de smager fantastisk, men også fordi de har et højt indhold af fibre, hvilket gør, at de giver en god mæthedsfornemmelse. Så lærte I lige det 🙂

Det skal du bruge (til ca. 3-4 personer):
1000 g. søde kartofler
Olivenolie til at drysse over
Havsalt
Cayennepeber

Sådan gør du:
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde strimler, ligesom ægte fritter. Fordel dem på en stor bageplade med bagepapir og drys med olivenolie, salt og lidt cayennepeber. Sidstnævnte er ret stærkt, så hver lidt forsigtig. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Det kommer lidt an på din ovn, men de må ihvertfald gerne blive dejligt sprøde.

Bon appétit 🙂


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

2 Kommentarer

 • Reply
  Cathrine Koefoed
  19. september 2014 at 9:58

  Sikke lækkert 🙂 Jeg er vild med din blog – den er en stor inspirator for mig! Tak for det 🙂
  Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk

  • Reply
   Katharina
   19. september 2014 at 10:03

   Tak, hvor er du sød 🙂 Jeg er også stor fan af din blog! Kh Katharina

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.