Bagværk/ Boller

Boller med kartoffel og rosmarin

 photo boller_zps2d2788fc.jpg

Jeg modtog for en uges tid siden en request fra en læser, som kunne huske de her boller fra min gamle blog, men som aldrig havde fået skrevet opskriften ned. Jeg har prøvet at genskabe opskriften på bedste vis, og hvis jeg selv skal sige det, så smager de endnu bedre, end dem jeg oprindeligt bagte.

Hvis I er andre derude, der har en request på en opskrift eller har nogle spørgsmål, så sender I bare en mail ik’ ? 🙂


Boller med kartoffel og rosmarin

 

Det skal du bruge (ca. 10 stk.):
2 bagekartofler
25 g. gær
2 1/2 dl. lunken vand
1/2 dl. olivenolie
1 tsk. salt
3 tsk. tørret rosmarin
ca. 6 dl. hvedemel
2 dl. grahamsmel
Havsalt & rosmarin til at drysse ovenpå.

Så nemt er det:
Skræl kartoflerne, skær dem i mindre stykker og kog dem til de er møre. Mos dem derefter med en stavblender, så der ikke er nogle klumper. Opløs gæren i vandet i en stor skål og tilsæt derefter olivenolie, salt, rosmarin, den afkølede kartoffelmos og mel. Dejen skal have en klistret konsistens, men skal kunne slippe siderne af skålen uden at sidde fast. Lad dejen hæve i ca. 1 time. Fordel dem på en bageplade, enten med hænderne eller med en ske. De er lidt for klistrede til at forme. Drys evt. med havsalt og tørret rosmarin. Bag dem i ca. 20 min.


Pssst… Følg også med på min Instagram, hvor jeg deler små hverdagsøjeblikke og hverdagsmagi, samt min Facebook-side, hvor jeg deler interessante links og giver besked, når der er nye indlæg på bloggen. Følg også bloggen via Bloglovin’ her.

Måske kan du også lide disse indlæg

6 Kommentarer

 • Reply
  Winnie
  23. november 2018 at 19:08

  Hvor meget gær skal der i?

  • Reply
   Katharina
   24. november 2018 at 9:05

   Hej, Åh ja det har jeg jo helt glemt at skrive. Er ret sikker på det er 25 g. jeg har brugt her 🙂

 • Reply
  Sarah
  11. maj 2014 at 8:34

  Super fedt, tak 🙂 Glæder mig til at få bagt dem.

  • Reply
   Katharina
   12. maj 2014 at 8:06

   Det var så lidt 🙂

 • Reply
  Anna
  10. maj 2014 at 14:03

  De ser virkelig lækre ud! Jeg kunne forestille mig at kartofler, rosmarin og salt smager så godt sammen 😉
  Knus Anna
  – anna-mad.blogspot.dk

  • Reply
   Katharina
   12. maj 2014 at 8:05

   Det er en vinder-blanding 🙂
   Knus Katharina

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.