Food guide/ Inspiration/ Madoplevelser/ På eventyr

New York mad guide

Regnen pisker mod mine ruder, og jeg har slet ikke haft lyst til at forlade min lille hule, så nu har jeg garderet mig med tæpper, varm te, og min computer. Ud over at surfe rundt på diverse webshops og ligge ting i kurven og fjerne dem igen (vildt produktivt!), så har jeg langt om længe fået brygget min NEW YORK FOOD GUIDE sammen 🙂 Her har jeg samlet et lille udsnit med nogle af de madoplevelser, som gjorde særligt indtryk på mig, da jeg var i New York med to veninder. Det skal lige siges, at det var første gang, jeg var der, men hvis du har nogle spørgsmål til nogle af stederne, så skriv endelig. Du skal også være mere end velkommen til at tilføje dine egne anbefalinger i kommentarfeltet 😀

Whole Foods Market

 photo Recently Updated74_zpsusqm24se.jpgHvis du er en foodie og er sundhedsinteresseret, så skal du 100 % tjekke Whole Foods ud. Mad & Vin go home, siger jeg bare. Vi var så heldige (eller uheldige. Det kommer lidt an på, om du spørger mig eller min pengepung) at bo lige om hjørnet fra en kæmpe Whole Foods (den i Williamsburg). Det var som en stor Fætter BR for madentusiaster. På hylderne stod kilometervis af superfoods, færdigretter, specialingredienser – der var simpelthen ALT. Endda en maskine, hvor man kunne få lov til at kværne sin egen peanut butter og mandelsmør. Det siger ligesom lidt om niveauet! Needless to say, at jeg brugte jævnt mange timer på at hive varer ned fra hylderne og studere dem. Mange af dem nøjedes jeg bare med at kigge på, for det er altså ikke et helt billigt sted. Jeg fik dog blandt andet prøvet nogle tørrede ærtechips, quinoa chips og raw cookie dough lavet på kikærter. YUUUUM!

Læs mere om Whole Foods her.

Sweatshop

 photo Recently Updated76_zpsufuuv9tz.jpgSweatshop er en lille hyggelig café, som igen lå lige om hjørnet fra vores lejlighed. Den er mere hipster end hele Vesterbro tilsammen, og jeg var vild med det! Min veninde, som bor i New York, arbejder som grafisk designer, og hun sætter sig ofte derned og arbejder side om side med andre lokale grafikere, der bruger stedet som et slags kontor. Jeg fik en bowl med noget hjemmelavet granola, chia og frisk frugt og det smagte viiildt godt. Jeg kan helt klart anbefale at tager et smut forbi denne lille (og den er virkelig lille) hyggelige café, hvis man bor i nærheden.

Læs mere om Sweatshop her.

Bareburger

 photo Recently Updated78_zpsdyfbebt3.jpgBareburger er en burgerkæde, der helt klart skal prøves, hvis man er i New York. Konceptet er, at man selv kan bygge sin egen burger, og dermed også styre, hvor sund eller snasket den skal være. Jeg fik en burger, hvor jeg havde byttet bollen ud med dampet kål. Inden i var der bøf, cheddar, bacon, guacamole og spinat. Vi fik de bedste løgringe til, som var kæmpe store og en masse forskellige dips. Deres fritter af søde kartofler ret bløde og kedelige, så dem kan jeg ikke anbefale, men ellers var det virkelig en lækker oplevelse.

Læs mere om Bareburger her.

Frokost i Central Park

 photo Recently Updated79_zpsygmexywj.jpgDet her er ikke så meget en anbefaling til et spisested, men mere en anbefaling til et sted man kan spise sin mad. Hvis solen skinner, så er det en kæmpe oplevelse af nyde sin frokost i Central Park og se på de mange løbere, der spurter af sted. Parken er koloenorm, og et smukt åndehul i en stor ny som NY. Jeg købte en rigtig god salat fra Delien ’Columbus Café’, som vi fik anbefalet af en amerikaner, som selv kom hen til os, da vi stod og så forvirrede ud med vores mobiler og sultne maver. Altid dejligt med tips fra de lokale!

Gotan

 photo Recently Updated80_zpsdppsnkee.jpg
Mange af de cafeer og restauranter vi besøgte, var nogle vi havde fået anbefalet hjemmefra, men Gotan fandt vi faktisk selv ved et tilfælde. Ofte synes jeg også det er spændende bare at gå rundt i kvarterer og se med egne øjne, hvor der ser hyggeligt ud, i stedet for altid at følge andres råd (siger jeg, mens jeg skriver en guide 😉 ). Gotan ligger flere forskellige steder, men vi spiste på den i Williamsburg. Her fik jeg en chia bowl med frisk frugt og spiselige blomster. Det var nok noget af det mest Instagram venlige mad, jeg længe har spist 😉

Læs mere om Gotan her.

Umami Burger

 photo Recently Updated81_zpsggh7ddzz.jpgFindes der noget bedre end en snasket burger lørdag formiddag efter en lang nat? Nej vel. Men det er de kære New Yorkere åbenbart ikke enige i. Vi fik slæbt vores trætte og meget sultne kroppe ned til Umami, hvor vi havde forventet at se et proppet lokale med tømmermænds ramte stakler. I ved, lidt ligesom Grillen lørdag og søndag dag. I stedet kunne vi konstatere et næsten tomt lokale, da ingen tilsyneladende har tid til tømmermænd i NY. De har travlt med at vimse rundt i træningstøj med yogamåtter på ryggen og se irriterende godt ud. Nå, men tilbage til selve burgeren. Den var to die for! Tror nærmest aldrig, jeg har fået så lækker en burger! Igen valgte jeg at bytte brødet ud med salat og så fik jeg de bedste, sprøde fritter af søde kartofler til.

Læs mere om Umami her.

Ps. Beklager det mega dårlige billede… Men I ved… Jeg var jo ligesom sulten!

Matcha Bar

 photo Recently Updated83_zpsoa7poojk.jpgHvis du følger mig på Instagram, så ved du også, at jeg faktisk slet ikke er særlig vild med matcha. Faktisk synes jeg, det er teens version af kejseren nye klæder. Jeg mener, er der faktisk nogen, der synes det ligefrem smager godt? Nå, men ikke desto mindre, så synes jeg at matcha bar i Williamsburg er et besøg værd 🙂 Igen er det et super hipster sted, og et sjovt sted at opleve. Den lille café ligger i et interessant område, så man kan tage sin macha latté med sig på tur og udforske alle de små designbutikker i nærheden. Og så ligger Brooklyn Brewery faktisk også ret tæt på, hvor der nogen gange er gratis ture.

Læs mere om Matcha Bar her.

Five Leaves

 photo NYC food_zps7vrp34vt.jpgHvis du har læst andre New York guides, så har du helt sikkert også allerede læst om Five Leaves. Stedet er enormt hypet, men maden smager altså også bare godt! Man skal regne med en at vente en smule for at få et bord (tror vi ventede 10 min.), men det er det værd. Jeg fik en havregrød med blåbær vendt i brunt smør, banan og valnødder med en bagt grapefrugt med karamelliseret rørsukker og mynte. Yum!

Læs mere om Five Leaves her.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply