Sundt og sødt

Karameldrøm med tahin og flagesalt

 photo 11260596_1170138353019862_1409306154_n_zpsxectbusj.jpg photo 12950334_1698250460463222_1236978008_n_zpsct5s1ea9.jpg photo 12950477_263249240675407_244145063_n_zpsigp6btce.jpg

Idag er det mors dag (hvilket jeg kun har husket, fordi min mor har mindet mig om det intet mindre en 10 gange inden for den sidste uges tid), så hvis du gerne vil gøre noget ekstra rart for din mama, så kan du jo bage en kage til hende 🙂 Eller købe dig fattig i en gave, som hemmeligt også er til dig selv. Ahem….

Denne kage med tahin-karamel og flagesalt er nok den bedste sund(ere) kage, jeg nogensinde har lavet. Det søde fra dadlerne med den fede smag fra sesamcremen (tahinen) er ren magi, når det møder den sprøde flagesalt. Kagen står på frys, og når man har lyst til et stykke, så tager man den bare op, og skærer sig et. Aka ingen stress over, om kagen bliver spist op (og desværre heller ingen undskyldning for at spise fire stykker 😉 )

Det skal du bruge (til 1 kage):

Til bunden: 
150 g. hasselnødder
6 dadler
1 dl. kokosmel
2 spsk. tahin

Til fyldet:
1 1/2 dl. tahin fra Urtekram
1 dl. agavesirup
1/2 dl kokosolie
1 tsk. havsalt

100 g. mørk chokolade
2 spsk. kokosolie
Ekstra flagesalt

Sådan gør du:
1. Rist hasselnødderne på en pande til de tager let farve. Lad dem derefter køle af.
2. Fjern stenene fra dadlerne og blend dadler, hasselnødder, kokosmel og tahin.
3. Så er bunden lavet 🙂 Pres den ned i en tærteform om sæt den på frys.
4. Nu til fyldet. Bland tahin, agavesirup, salt og kokosolie og rør godt rundt. Kokosolien skal være flydende, så det kan være, at du lige skal varme den i en gryde.
5. Hæld det over bunden og sæt tilbage på frys.
6. Efter en times tid smeltes chokoladen sammen med kokosolie og hældes ovenpå, som det sidste lag. Drys med flagesalt og sæt på frys igen.

Tahin fra Urtekram er modtaget i gave 

Måske kan du også lide disse indlæg

10 Kommentarer

  • Reply
    Emilie
    14. maj 2016 at 14:56

    Den ser vildt lækker ud! 🙂 Bruger du almindelig eller smagsneutral kokosolie?

    • Reply
      Beetroot Bakery
      16. maj 2016 at 10:34

      Tak – den er virkelig også god 🙂 Jeg brugte smagsneutral olie, men dy kan jo også bruge almindelig, hvis du gerne vil have en kokossmag.

      • Reply
        Emilie
        16. maj 2016 at 14:38

        Tak 🙂 Jeg har lavet den i dag. Sygt lækker!

        • Reply
          Beetroot Bakery
          16. maj 2016 at 14:54

          Det er jeg glad for at høre 😀

  • Reply
    Ea
    19. maj 2016 at 20:25

    Ej, jeg er totalt vild med den! Har du andre opskrifter ala den her, jeg skal prøve at lave? Hehe

  • Reply
    Johanne
    24. maj 2016 at 10:22

    Det lyder som en perfekt kage til min mor, der elsker sesam – den må jeg prøve at lave til hende næste gang, jeg kommer hjem 🙂 Hvor stor er din form sådan ca.? Og hvilken er din favorittahin? Jeg har nemlig endnu ikke rigtig haft succes med tahin i mit køkken.

    • Reply
      Beetroot Bakery
      25. maj 2016 at 13:35

      Hej Johanne, Så er dette en god kage 😉 Min form er ca. 25 cm, i diameter. Jeg har brugt Urtekrams, og den synes jeg er rigtig god, og så har den også en fornuftig pris.

  • Reply
    Kathrine
    21. september 2016 at 22:19

    Hej:-)

    Det ser alt for lækkert ud! Jeg tænkte dog på om du kender til at alternativ til hasselnødderne?

    • Reply
      Beetroot Bakery
      23. september 2016 at 6:54

      Hej Kathrine, Tak 🙂 Jeg har ikke selv prøvet andre versioner, men tror bestemt, at den også smager godt, hvis du bytterne hasselnødderne ud med eksempelvis mandler 🙂

    Leave a Reply