Bagværk

Opskrift: Glutenfri gulerodsboller

 photo 12935049_617192051761960_2122914564_n_zpsz6j2ot93.jpg
Det er ikke meget, jeg får gjort mig i bagværk, men det har jeg besluttet mig for, at der skal laves om på. Der er nemlig ikke noget så dejligt, som når hele hjemmet dufter af friskbagte boller, og man kan byde gæster på hjemmebag. Problemet er bare, at det ikke er så super foreneligt med fuldtidsjob, fitness, en milliard tv serier der skal plejes, kæreste, venner og familie – så er det altså lettere at købe en pose boller med på vej hjem fra arbejde.

Da jeg bagte disse glutenfri boller med hytteost og revne gulerødder, blev jeg nu alligevel overrasket over, hvor let det egenligt var, og hvor hurtigt jeg fik bikset dejen sammen, så måske handler det også om, at man kommer ind i en god bagerytme… I hvert fald, så kan jeg anbefale, at man sætter lidt tid af om søndagen til at få fyldt fryseren med gode sager til resten af ugen. Man bliver så glad på en træt torsdag, når man kan lune en god bolle, som man selv har bagt 🙂

Det skal du bruge (ca. 9 stk.): 
3 dl. lunkent vand
25 g. gær
3 dl. boghvedemel
2 store gulerødder
1 dl. havregryn
125 g. hytteost
2 tsk. salt
1/2 dl. hørfrø

Sådan gør du: 
1. Opløs gæret i det lunkne vand
2. Tilsæt boghvedemel, havregryn, hytteost, salt og hørfrø
3. Riv gulerødderne og tilsæt dem til dejen
4. Rør godt rundt og lad dejen hæve i en times tid
5. Fordel dejen i ca. ni store boller med hænderne eller en stor ske på en bageplade med bagepapir. Dejen er klistret i konsistensen.
6. Drys med hørfrø og bag dem i en ovn ved 200 grader (varmluft) i ca. 20 min.

Måske kan du også lide disse indlæg

1 kommentar

  • Reply
    pashmina
    10. april 2016 at 20:07

    Det ser lækkert ud – dem vil jeg prøve at bage

  • Leave a Reply