Bagværk

Plantain foccaciabrød

 photo 11246316_1033719510001550_478244047_n_zpsihlkcx1d.jpg photo 11356728_889771327780247_2078142857_n_zpswqoeb8al.jpg
For lidt tid siden lagde jeg et billede af dette brød på Instagram og spurgte, om I kunne gætte, hvilken frugt det er lavet af? Det var der ingen der kunne, men her har I så svaret 🙂 Dette svampede foccaciabrød er lavet af plantain, også kendt som madbananer. Den havde I ikke lige set komme hva’ 😉 Den går også under navne ‘Den Caribiske kartoffel’, fordi den kan indgå istedet for kartofler i mange retter.

Efter at have gået forbi de store, umodne, funny looking bananer hundredevis af gange i diverse grønthandlere, fik jeg lyst til at prøve at udforske, hvad man egenligt kan bruge dem til. Brød er i hvert fald et godt bud 🙂 Det var super nemt og har en dejlig svampet konsistens. Lidt som en god chokoladekage. Smagen er svær at forklare, men den er anderledes. På en god måde.

Hvis I er blevet nysgerrige på plantain, så har I opskriften her:

Det skal du bruge (til 1 foccaciabrød): 
3 æg
1 tsk. salt
3 medium str. madbananer
1/2 tsk. bagepulver

Olivenolie
Flagesalt
Frisk rosmarin
Oliven

Sådan gør du: 
1. Skræl madbananerne og skær dem i skiver. Blend dem sammen med æg med en stavblender. Tilsæt salt og bagepulver. Rør godt rundt.
2. Smør en lille form med olivenolie og hæld dejen i. Forbag brødet i ca. 10 min ved 180 grader.
3. Tag brødet ud og drys med olivenolie, flagesalt, oliven (som presses let ned i dejen) og frisk rosmarin.
4. Bag brødet i yderligere 25 min.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply