Bagværk

Glutenfrit brød med quinoaflager

 photo 11372439_394796370724600_939279210_n_zpsyhmwfrmf.jpg photo 11374674_819982871425532_1462043_n_zpssuyr4kca.jpg

 photo 11240690_456499794526785_1138141528_n_zpsc4aqrqre.jpg

Sikke en dag. En dejlig dag vel og mærke 🙂 Jeg startede med at café hygge med nogle veninder på café Dyrehaven, hvor jeg fik en grapefrugt med rørsukker. Er vild med steder, hvor man ikke behøver bestille et stort og dyrt måltid, men kan nøjes med en lille skål nødder, en ostemad, eller som her, en grapefrugt. Bagefter var jeg til navngivningsfest, hvor der seriøst blev serveret den sejeste kage, jeg nogensinde har set. Se selv HER 😀 De har haft sådan en sød tradition med at spise en kajkage, hver gang deres datter blev en måned, og da hun så idag blev lige præcis gammel nok til at indtage fast føde, så skulle hun selvfølgelig smage en KÆMPE kajkage. Den kunne hun vidst godt lide 😉

Nå, men til dagens opskrift. Som jeg jo har nævnt før, så er jeg begyndt at spise overordnet glutenfrit. Ikke 100 procent, men måske 80. Fordi jeg får det bedre, og fordi min mave ikke bliver oppustet. Her har I en opskrift på et brød, som jeg har bagt flere gange. Det har en dejlig smag og god konsitens. Det er også egnet til at fryse, så du kan evt. skære det ud i skiver, så du kan tage ud om aftenen til din madpakke.

Det skal du bruge (til et brød): 
7 1/2 dl. lunken vand
25 g. gær
2 spsk. skyr
4 tsk. salt
2 spsk. loppefrøskaller
4 dl. quinoaflager
4 dl. boghvedemel
4 dl. havregryn
Evt. solsikkekerner til bunden.

Sådan gør du:
1. Tag en stor skål og fyld den med vandet. Opløs gæren heri og tilsæt derefter skyr, salt og loppefrøskaller. Lad det stå i 15 min. og hvile. Bagefter er konsistensen mere tyk i det – nærmest som grød. Rør godt rundt.
2. I en anden skål blandes quinoaflager, boghvedemel og havregryn.
3. Tilsæt blandinden til den våde blanding lidt af gangen, mens der røres godt rundt.
4. Lad hæve i en halv time og hæld den derefter i en form – jeg hældte et lag solsikkekerne i først. Dejen har en meget klistret konsistens, men bare roligt, det er meningen 🙂 Jeg anbefaler en silikoneform, for så er brødet dejligt nemt at få ud af formen. Ellers så husk at smøre formen.
5. Bag brødet 180 grader ved almindelig varme i 50 min.
6. Tag det derefter ud af formen og bag det i 25 min ved 200 grader i almindelig ovn. På den måden bliver skorpen dejlig sprød.

Måske kan du også lide disse indlæg

Ingen kommentarer

Leave a Reply